Direct bestellen

Diataal nieuwe eigenaar NSCCT

Met de overname van Testservice Onderwijs (TO, uitgever van de NSCCT) gaat Diataal een samenwerking aan met dr. Theo van Batenburg. Er is een koppeling met het Dia-LVS waarmee je kunt nagaan in hoeverre de taal- en rekenprestaties van je leerlingen overeenstemmen met hun leerpotentieel. Zo worden onder- en bovenpresteerders gesignaleerd en kunnen leerkrachten verantwoord inspelen op de ontwikkelingspotentie van iedere leerling. De koppeling aan CITO blijft tevens mogelijk.

De NSCCT is een goede ondersteuning om tot een onderbouwd en kansrijk schooladvies te komen voor het voortgezet onderwijs. Samen met TO bv ontwikkelt Diataal een digitale versie van de bekende papieren NSCCT. Voor de digitalisering van de NSCCT is onderzoek nodig. Dit zal gebeuren in de digitale omgeving van Diataal. U kunt meedoen aan de dataverzameling en het normeringsonderzoek. Ga hiervoor naar de website van Diataal. 

Meer weten over NSCCT?

Contact
onderdeel van:
NSCCT direct bestellen?
Bestel hier
© 2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram